Telecí medailonky na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí kýta
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 109.5 mg
  • Draslík 867.4 mg
  • Vláknina 2840.3 mg
  • Vitamín A 2840.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na medailonky, naklepeme, poprášíme moukou a opečeme po obou stranách na rozehřátém másle.

  • 2

    Opečené medailonky osolíme, opepříme a posypeme tymiánem a nasekanou petrželkou. Přidáme očištěné, nasekané žampiony, podlijeme vodou a dodusíme doměkka.

Komentáře k receptu