Kořeněné roštěnky s Nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 120 g Kečup
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.23 dl Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 583 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 109 mg
  • Draslík 493 mg
  • Vláknina 375.2 mg
  • Vitamín A 375.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a odblaněné maso nakrájíme na plátky, lehce je naklepeme a okraje nařízneme. Roštěnky poprášíme zázvorem a zprudka opečeme po obou stranách na oleji.

  • 2

    Opečené roštěnky vyjmeme a do výpeku přidáme máslo, chilli koření a po rozpuštění vmícháme kečup. Směs prohřejeme a přelijeme přes roštěnky.

  • 3

    Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu