Pizza (základní polotovar)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 7 g
- Sodík 672 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 41.6 mg
- Draslík 67.7 mg
- Vláknina 3950.4 mg
- Vitamín A 3950.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí, rozmícháme, přidáme trochu prosáté mouky a připravíme kvásek. Necháme dostatečně vykynout.
-
2
Do zbylé mouky přidáme vejce, zbylé vlažné mléko, tuk, sůl, kvásek a vypracujeme hladké těsto.
-
3
Po vykynutí těsto rozdělíme na 10 dílů, vyválíme je do bochánků a necháme znovu kynout.
-
4
Potom bochánky vyválíme na kulaté placky vysoké asi 5mm o průměru asi 15cm.
-
5
Placky potřeme rajčatovým protlakem smíchaným se třeným česnekem a klademe je na tukem potřený plech.
-
6
Na placky dáváme různé suroviny, např. šunku, žampiony, vejce.
-
7
Nakonec pizzy upečeme v dostatečně vyhřáté troubě do zlatavé barvy. Podáváme je teplé, hned po upečení.