Pizza (základní polotovar)

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 80 g Vejce slepičí
  • 15 g Sůl
  • 50 g Tuk
  • 12 g Česnek
  • 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Protlak rajčatový
  • 300 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 672 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 41.6 mg
  • Draslík 67.7 mg
  • Vláknina 3950.4 mg
  • Vitamín A 3950.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí, rozmícháme, přidáme trochu prosáté mouky a připravíme kvásek. Necháme dostatečně vykynout.

  • 2

    Do zbylé mouky přidáme vejce, zbylé vlažné mléko, tuk, sůl, kvásek a vypracujeme hladké těsto.

  • 3

    Po vykynutí těsto rozdělíme na 10 dílů, vyválíme je do bochánků a necháme znovu kynout.

  • 4

    Potom bochánky vyválíme na kulaté placky vysoké asi 5mm o průměru asi 15cm.

  • 5

    Placky potřeme rajčatovým protlakem smíchaným se třeným česnekem a klademe je na tukem potřený plech.

  • 6

    Na placky dáváme různé suroviny, např. šunku, žampiony, vejce.

  • 7

    Nakonec pizzy upečeme v dostatečně vyhřáté troubě do zlatavé barvy. Podáváme je teplé, hned po upečení.

Komentáře k receptu