Okoun se špenátem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 600 g Okoun říční
  • 500 g Špenátový protlak mražený
  • 50 g Cibule
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 dl Olej stolní
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 481.9 mg
  • Vláknina 12161.7 mg
  • Vitamín A 12161.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátový protlak připravíme běžným způsobem. Ochutíme jej pepřem a špetkou muškátového oříšku.

  • 2

    Očištěné porce okouna zalijeme vínem smíchaným se šťávou a kůrou z citronu, pepřem, drceným bobkovým listem a nastrouhanou cibulí. Dusíme asi 5 minut.

  • 3

    Do olejem vymaštěné mísy z varného skla rozetřeme nejdříve špenát, na něj položíme porce ryby a povrch zasypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Pokrm zapečeme v troubě.

Komentáře k receptu