Okoun se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 34 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 42.5 mg
- Draslík 481.9 mg
- Vláknina 12161.7 mg
- Vitamín A 12161.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenátový protlak připravíme běžným způsobem. Ochutíme jej pepřem a špetkou muškátového oříšku.
-
2
Očištěné porce okouna zalijeme vínem smíchaným se šťávou a kůrou z citronu, pepřem, drceným bobkovým listem a nastrouhanou cibulí. Dusíme asi 5 minut.
-
3
Do olejem vymaštěné mísy z varného skla rozetřeme nejdříve špenát, na něj položíme porce ryby a povrch zasypeme nastrouhaným sýrem.
-
4
Pokrm zapečeme v troubě.