Moravský kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 200 g Šunka dušená
  • 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 dl Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 331 mg
  • Draslík 558.8 mg
  • Vláknina 7464.8 mg
  • Vitamín A 7464.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mraženou zeleninu chvíli povaříme v osolené vodě.

  • 2

    Kapra zbaveného kůže opečeme na másle, vykostíme a nakrájíme na kousky. Přidáme mletou šunku (nebo uzené maso), vařenou zeleninu, vejce, kyselou smetanu a podle chuti sůl. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Směs vložíme do olejem vymaštěné zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě.

Komentáře k receptu