Moravský kapr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 40 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 331 mg
- Draslík 558.8 mg
- Vláknina 7464.8 mg
- Vitamín A 7464.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mraženou zeleninu chvíli povaříme v osolené vodě.
-
2
Kapra zbaveného kůže opečeme na másle, vykostíme a nakrájíme na kousky. Přidáme mletou šunku (nebo uzené maso), vařenou zeleninu, vejce, kyselou smetanu a podle chuti sůl. Vše dobře promícháme.
-
3
Směs vložíme do olejem vymaštěné zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě.