Ohňový kapr

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.28 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 755.3 mg
  • Vláknina 1068.3 mg
  • Vitamín A 1068.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek utřeme se solí, kořením, nasekanou petrželkou a máslem.

  • 2

    Vzniklou kašičkou potřeme očištěného kapra a na 1 hodinu uložíme do chladničky.

  • 3

    Potom rybu obložíme plátky žampionů osmahnutých na oleji, vše zabalíme do alobalu a dáme na 15 minut péci.

Komentáře k receptu