Ohňový kapr
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 6 stroužek Česnek
- 0.28 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 22 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 755.3 mg
- Vláknina 1068.3 mg
- Vitamín A 1068.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek utřeme se solí, kořením, nasekanou petrželkou a máslem.
-
2
Vzniklou kašičkou potřeme očištěného kapra a na 1 hodinu uložíme do chladničky.
-
3
Potom rybu obložíme plátky žampionů osmahnutých na oleji, vše zabalíme do alobalu a dáme na 15 minut péci.