Waldorfský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Celer bulvový
  • 500 g Jablka
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 200 g Majonéza
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Salát hlávkový
  • 2 l Voda pitná
  • 2 šálek Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 932 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 552.2 mg
  • Vláknina 12668.8 mg
  • Vitamín A 12668.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný celer uvaříme a spolu s neoloupanými jablky jej nakrájíme na nudličky. Přidáme nahrubo nasekané ořechy.

  • 2

    Majonézu ochutíme citronovou šťávou, přisolíme, přidáme ušlehanou smetanu a zlehka promícháme se salátem.

  • 3

    Dobře vychlazený salát podáváme na omytých listech hlávkového salátu.

Komentáře k receptu