Čočkové karí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Čočka jedlá
  • 100 g Olej stolní
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Feferony
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 2 ks Citrony
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 11.2 mg
  • Draslík 1129.1 mg
  • Vláknina 74667.6 mg
  • Vitamín A 74667.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou čočku dáme vařit do 1l studené vody spolu s polovinou jemně nakrájené cibule.

  • 2

    V kastrole na oleji osmahneme zbylou nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, nasekané feferonky, hřebíček a kousek skořice. Vše osmahneme asi 2 minuty, přidáme rajčatový protlak, sůl a kari koření a necháme dusit na mírném ohni asi 3 minuty a potom ihned spojíme s vařenou čočkou a citronovou šťávou.

  • 3

    Pokrm by měl být dostatečně hustý.

Komentáře k receptu