Salát z tykve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Tykev
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Jablka
  • 4 ks Hřebíček
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej salátový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 127 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 361.9 mg
  • Vláknina 9553.6 mg
  • Vitamín A 9553.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, nastrouhanou tykev necháme ve vroucí vodě s hřebíčkem, cukrem a octem zesklovatět. Vyjmeme ji a necháme okapat.

  • 2

    Přidáme na tenké plátky nakrájená jablka a přelijeme zálivkou připravenou z oleje, octa, cukru a soli.

  • 3

    Salát podáváme obložený dílky citronu.

Komentáře k receptu