Salát z tykve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 3 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 361.9 mg
- Vláknina 9553.6 mg
- Vitamín A 9553.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou, nastrouhanou tykev necháme ve vroucí vodě s hřebíčkem, cukrem a octem zesklovatět. Vyjmeme ji a necháme okapat.
-
2
Přidáme na tenké plátky nakrájená jablka a přelijeme zálivkou připravenou z oleje, octa, cukru a soli.
-
3
Salát podáváme obložený dílky citronu.