Tykev dušená s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 8 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 676.4 mg
- Vláknina 5976.2 mg
- Vitamín A 5976.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté, neoloupané mladé tykve nakrájíme na kostičky a vložíme do kastrolu. Přidáme oloupaná, na plátky nakrájená rajčata, přisypeme nasekanou petrželku, jemně nakrájený česnek, osolíme a opepříme. Přilijeme olej a lžíci vody. Pod pokličkou dusíme bez míchání na mírném ohni doměkka, občas jen potřeseme kastrolem.
-
2
Podáváme jako hlavní chod s chlebem nebo jako přílohu k masu.