Plněný pórek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 897 kcal
- Sacharidy 132 g
- Tuky 32 g
- Sodík 254 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 125 g
- Cholesterol 2 mg
- Draslík 1898.5 mg
- Vláknina 34179 mg
- Vitamín A 34179 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122.6 mg
- Vitamín E 8.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme s žemlí, kterou jsme namočili do mléka, a nasekanou petrželkou.
-
2
Bílou část pórku podélně rozkrojíme, opereme a vždy mezi dvě poloviny vložíme váleček masové nádivky a stiskneme.
-
3
Naplněné pórky srovnáme těsně k sobě do kastrolu, zalijeme rozvařenými a prolisovanými rajčaty a dusíme asi 30 minut.