Plněný pórek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Maso mleté - mix
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 12 ks Pórek
  • 10 ks Rajčata
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 897 kcal
  • Sacharidy 132 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 125 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 1898.5 mg
  • Vláknina 34179 mg
  • Vitamín A 34179 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.6 mg
  • Vitamín E 8.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme s žemlí, kterou jsme namočili do mléka, a nasekanou petrželkou.

  • 2

    Bílou část pórku podélně rozkrojíme, opereme a vždy mezi dvě poloviny vložíme váleček masové nádivky a stiskneme.

  • 3

    Naplněné pórky srovnáme těsně k sobě do kastrolu, zalijeme rozvařenými a prolisovanými rajčaty a dusíme asi 30 minut.

Komentáře k receptu