Smažený lilek se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Lilek
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 237.7 mg
  • Draslík 557.7 mg
  • Vláknina 15547.2 mg
  • Vitamín A 15547.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky nakrájíme na plátky, osolíme, necháme 1 hodinu stát a potom je osušíme.

  • 2

    Rozšleháme vejce a smícháme je s nastrouhaným sýrem. Směs na plotně mícháme a zahříváme, až zhoustne.

  • 3

    Do vychladlé směsi přidáme nasekanou petrželku a potíráme jí každý druhý plátek lilku asi 1cm silnou vrstvou. Druhým plátkem vždy přikryjeme, stiskneme a obalíme v mouce. Takto připravené lilky usmažíme na oleji.

  • 4

    Podáváme s dílky citronu.

Komentáře k receptu