Dušený hlávkový salát s karotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 17 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 41.9 mg
- Draslík 549.2 mg
- Vláknina 12040 mg
- Vitamín A 12040 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý salát povaříme v osolené vodě asi 5 minut a vychladíme.
-
2
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a krátce podusíme na másle. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, podusíme a zalijeme vývarem.
-
3
Hlávkový salát vymačkáme, zformujeme a dusíme v připraveném základu spolu s očištěnou karotkou. Podle chuti přisolíme a dodusíme doměkka.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.