Dušený hlávkový salát s karotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Šunka dušená
  • 500 g Karotka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Salát hlávkový
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 41.9 mg
  • Draslík 549.2 mg
  • Vláknina 12040 mg
  • Vitamín A 12040 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý salát povaříme v osolené vodě asi 5 minut a vychladíme.

  • 2

    Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a krátce podusíme na másle. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, podusíme a zalijeme vývarem.

  • 3

    Hlávkový salát vymačkáme, zformujeme a dusíme v připraveném základu spolu s očištěnou karotkou. Podle chuti přisolíme a dodusíme doměkka.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu