Bramborový guláš

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 120 g Slanina vepřová
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 1.5 g Kmín celý
  • 1800 g Brambory
  • 15 g Sůl
  • 1.5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Tuk
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Česnek
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1028 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 13.9 mg
  • Draslík 940.8 mg
  • Vláknina 11757 mg
  • Vitamín A 11757 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme dorůžova na slanině nakrájené na kostičky a částečně roztavené. Zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme kmín, zalijeme vývarem a uvedeme do varu.

  • 2

    Do vařícího základu vložíme omyté a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a pod poklicí chvíli dusíme.

  • 3

    Potom brambory mírně zahustíme světlou zásmažkou z tuku a prosáté mouky.

  • 4

    Nakonec pokrm dochutíme rozetřeným česnekem a za občasného promíchání dovaříme doměkka.

Komentáře k receptu