Ztracená vejce se sardelovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1854 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 652.4 mg
- Draslík 452.6 mg
- Vláknina 156.6 mg
- Vitamín A 156.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ztracená vejce připravíme obvyklým způsobem a položíme na talířek.
-
2
Vejce uvaříme natvrdo.
-
3
Sardele vykostíme, vyjmeme uvařené žloutky a vše prolisujeme spolu s namočenou žemlí. Přidáme olej, ocet, cibulovou šťávu a cukr. Vše řádně promícháme.
-
4
Ztracená vejce přelijeme sardelovou omáčkou, ozdobíme nasekaným bílkem smíchaným s nasekanou petrželovou natí a čerstvou nasekanou kapií.
-
5
Podáváme s topinkami.