Ztracená vejce se sardelovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 krajíc Žemle tuková
  • 1 kávová lžička Cibule
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 2 kávová lžička Olej stolní
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kapie
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1854 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 652.4 mg
  • Draslík 452.6 mg
  • Vláknina 156.6 mg
  • Vitamín A 156.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ztracená vejce připravíme obvyklým způsobem a položíme na talířek.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo.

  • 3

    Sardele vykostíme, vyjmeme uvařené žloutky a vše prolisujeme spolu s namočenou žemlí. Přidáme olej, ocet, cibulovou šťávu a cukr. Vše řádně promícháme.

  • 4

    Ztracená vejce přelijeme sardelovou omáčkou, ozdobíme nasekaným bílkem smíchaným s nasekanou petrželovou natí a čerstvou nasekanou kapií.

  • 5

    Podáváme s topinkami.

Komentáře k receptu