Baskické kuře
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
- 150 g Šunka dušená
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Kuře
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 dl Víno bílé
- 3 polévková lžíce Husí sádlo
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 772 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 55 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 235 mg
- Draslík 757.6 mg
- Vláknina 1972.8 mg
- Vitamín A 1972.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře nakrájíme na kousky, lehce obalíme v mouce a opečeme na sádle v kameninové nádobě vytřené česnekem.
-
2
Oloupaná rajčata zbavíme semen a rozmačkáme je, nasekáme chilli papričky a na kostičky nakrájíme očištěné žampiony a šunku. Vše přidáme ke kuřeti, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Dusíme pod pokličkou 30 minut.
-
3
Kousky kuřete upravíme na mísu, omáčku necháme trochu vyvařit, nalijeme ji na kuře a posypeme nasekanou petrželkou.