Baskické kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Husí sádlo
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 772 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 235 mg
  • Draslík 757.6 mg
  • Vláknina 1972.8 mg
  • Vitamín A 1972.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře nakrájíme na kousky, lehce obalíme v mouce a opečeme na sádle v kameninové nádobě vytřené česnekem.

  • 2

    Oloupaná rajčata zbavíme semen a rozmačkáme je, nasekáme chilli papričky a na kostičky nakrájíme očištěné žampiony a šunku. Vše přidáme ke kuřeti, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Dusíme pod pokličkou 30 minut.

  • 3

    Kousky kuřete upravíme na mísu, omáčku necháme trochu vyvařit, nalijeme ji na kuře a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu