Pěna z jablek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 40 g Želatina
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1.5 kg Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 202.1 mg
  • Vláknina 7125 mg
  • Vitamín A 7125 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Želatinu namočíme ve vodě, poté ji vyndáme, vodou zalijeme jablka, která jsme oloupali, zbavili jádřinců a nakrájeli na čtvrtky, a uvaříme je doměkka.

  • 2

    Šťávu z jablek scedíme do kastrolu, přidáme cukr a želatinu. Přivedeme k varu, odstavíme z ohně a necháme prochladnout.

  • 3

    Uvařená jablka prolisujeme sítem, přidáme vychladlou šťávu a vyšleháme do pěny.

  • 4

    Pěnu rozdělíme do sklenek a necháme v chladu ztuhnout.

Komentáře k receptu