Pěna z jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 0 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 202.1 mg
- Vláknina 7125 mg
- Vitamín A 7125 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Želatinu namočíme ve vodě, poté ji vyndáme, vodou zalijeme jablka, která jsme oloupali, zbavili jádřinců a nakrájeli na čtvrtky, a uvaříme je doměkka.
-
2
Šťávu z jablek scedíme do kastrolu, přidáme cukr a želatinu. Přivedeme k varu, odstavíme z ohně a necháme prochladnout.
-
3
Uvařená jablka prolisujeme sítem, přidáme vychladlou šťávu a vyšleháme do pěny.
-
4
Pěnu rozdělíme do sklenek a necháme v chladu ztuhnout.