Podžárka z vepřového masa s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 250 g Jablka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 6 dl Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 710 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 113.8 mg
  • Draslík 1279.8 mg
  • Vláknina 4956.5 mg
  • Vitamín A 4956.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a tuku zbavené maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nakrájíme na nudličky, osolíme a zprudka opečeme na sádle.

  • 2

    Přidáme jemně nakrájenou cibuli, necháme vysmahnout a zaprášíme moukou. Přidáme oloupaná, na hranolky nakrájená jablka, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.

Komentáře k receptu