Švestkový koláč po staročesku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 40 g Droždí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 l Kompot švestkový
  • 1 hrnek Mák mletý
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 96.9 mg
  • Draslík 544.7 mg
  • Vláknina 21740 mg
  • Vitamín A 21740 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, sůl, rozpuštěné máslo, cukr, žloutky a droždí rozmíchané v mléce smícháme dohromady, vypracujeme těsto a necháme cca hodinu kynout.

  • 2

    Poté je rozválíme a urovnáme na vymaštěný plech.

  • 3

    Poklademe půlenými švestkami a posypeme umletým mákem smíchaným s vanilkovým cukrem. Povrch koláče pokapeme sádlem.

  • 4

    Pečeme v horké troubě.

Komentáře k receptu