Sázená vejce zapečená se sýrem I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 4 ks Rajčata
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 625 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 551.1 mg
  • Draslík 368.1 mg
  • Vláknina 1920 mg
  • Vitamín A 1920 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu silně vymastíme máslem, nasypeme větší vrstvu nastrouhaného sýra. Na něj rozklepneme ve stejných vzdálenostech vejce tak, aby zůstala v celku jako oka.

  • 2

    Vejce osolíme a na každé dáme lžíci osolené smetany. Posypeme opět vrstvou sýra, pokapeme máslem a zapečeme na světlý odstín. Zhnědlý sýr je hořký.

  • 3

    Po vyjmutí z trouby ozdobíme okolo plátky rajčat.

Komentáře k receptu