Polévka z hlávkového zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Brambory
  • 0.5 ks Pórek
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 400.2 mg
  • Vláknina 9293.5 mg
  • Vitamín A 9293.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou cibuli, mrkev, pórek, celer a zelí nakrájíme na malé kousky a osmahneme na 30 g másla. Přidáme nakrájenou bramboru, zalijeme vodou a vše uvaříme doměkka.

  • 2

    Měkkou zeleninu rozmixujeme nebo prolisujeme, osolíme, opepříme a přihřejeme.

  • 3

    Hotovou polévku posypeme nasekanou pažitkou. Podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na másle.

Komentáře k receptu