Špenátový nákyp se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 g Špenátový protlak mražený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 234.5 mg
  • Draslík 404.7 mg
  • Vláknina 9569.6 mg
  • Vitamín A 9569.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na 50 g másla, zasypeme ji moukou, osmahneme, zředíme mlékem a rozšleháme. Přidáme zmrazený, na kostky nakrájený špenát a za stálého míchání povaříme.

  • 2

    Do husté omáčky vmícháme nastrouhaný sýr, žloutky, sůl, pepř a nakonec sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Těsto vložíme do nákypové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou a upečeme v mírně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu