Brynzové halušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 30 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 22.8 mg
- Draslík 681.9 mg
- Vláknina 10650 mg
- Vitamín A 10650 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nastrouhané brambory osolíme, přidáme mouku a zamícháme.
-
2
Do vroucí osolené vody protlačíme těsto přes síto na halušky.
-
3
Vaříme 5 minut až halušky vyplavou. Poté scedíme a propláchneme studenou vodou.
-
4
Halušky promícháme s brynzou a na talířích je posypeme rozškvařenou slaninou.
-
5
Brynzu můžeme vylepšit zakysanou smetanou.