Plněná rajčata pečená v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Maso mleté - mix
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 8 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 1.5 šálek Rýže loupaná
  • 2 šálek Voda pitná
  • 1 šálek Kečup
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 131.7 mg
  • Draslík 488 mg
  • Vláknina 7730.7 mg
  • Vitamín A 7730.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých rajčat seřízneme vršky a dužinu vydlabeme.

  • 2

    Mleté maso smícháme s vejci, paprikou, strouhankou a solí. Směsí naplníme připravená rajčata.

  • 3

    Nákypovou formu vyložíme pomaštěným alobalem, rozložíme na něj rýži smíchanou s kořením a solí, poklademe kousky másla a naplněnými rajčaty. Zalijeme vodou a alobal pevně uzavřeme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

  • 4

    Podáváme s kečupem.

Komentáře k receptu