Plněná rajčata pečená v alobalu
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 250 g Maso mleté - mix
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 8 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Cibule
- 1.5 šálek Rýže loupaná
- 2 šálek Voda pitná
- 1 šálek Kečup
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 25 g
- Sodík 187 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 131.7 mg
- Draslík 488 mg
- Vláknina 7730.7 mg
- Vitamín A 7730.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytých rajčat seřízneme vršky a dužinu vydlabeme.
-
2
Mleté maso smícháme s vejci, paprikou, strouhankou a solí. Směsí naplníme připravená rajčata.
-
3
Nákypovou formu vyložíme pomaštěným alobalem, rozložíme na něj rýži smíchanou s kořením a solí, poklademe kousky másla a naplněnými rajčaty. Zalijeme vodou a alobal pevně uzavřeme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
-
4
Podáváme s kečupem.