Rajčata plněná klobásovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Klobása Dunajská
  • 8 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 6.9 mg
  • Draslík 389.5 mg
  • Vláknina 4326.2 mg
  • Vitamín A 4326.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou klobásu nadrobno nakrájíme, promísíme se sardelovou pastou, trochou strouhanky, lžící oleje a pepřem.

  • 2

    Omytá rajčata vydlabeme a naplníme připravenou směsí. Urovnáme je do zapékací mísy vymaštěné máslem. Rajčata posypeme strouhankou, zakapeme olejem a dáme péci do mírně vyhřáté trouby na 25 minut.

Komentáře k receptu