Pečené hovězí maso s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 10 g
- Sodík 448 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 79.5 mg
- Draslík 659.2 mg
- Vláknina 4721.3 mg
- Vitamín A 4721.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na menší tenké plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.
-
2
Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme sádlo, jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Plátky masa poprášíme moukou, po obou stranách je opečeme na cibulovém základu a zalijeme trochou vývaru. Dále pečeme pod pokličkou.
-
3
Oloupaná rajčata a očištěný celer nakrájíme na nudličky, přidáme k masu a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
-
4
Podáváme s dušenou rýží.