Dušený květák po římsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 19 g
- Sodík 161 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 35.5 mg
- Draslík 617.1 mg
- Vláknina 8228.8 mg
- Vitamín A 8228.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme a osušíme.
-
2
Na rozehřátém másle zpěníme jemně nakrájený česnek a nasekanou petrželku, přidáme květák, vše osmažíme. Zalijeme 3 dl vody, osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni, až květák změkne.
-
3
Měkký květák upravíme na talířky, posypeme nastrouhaným sýrem.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.