Dušený květák po římsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Květák
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 35.5 mg
  • Draslík 617.1 mg
  • Vláknina 8228.8 mg
  • Vitamín A 8228.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme a osušíme.

  • 2

    Na rozehřátém másle zpěníme jemně nakrájený česnek a nasekanou petrželku, přidáme květák, vše osmažíme. Zalijeme 3 dl vody, osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni, až květák změkne.

  • 3

    Měkký květák upravíme na talířky, posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu