Vejce na topinkách
Suroviny
- 8 krajíc Chléb konzumní
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 ks Okurky
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 šálek Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 8 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 245.9 mg
- Draslík 157.1 mg
- Vláknina 1109.5 mg
- Vitamín A 1109.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo a podélně rozpůlíme, položíme na topinky v horké míse a přelijeme omáčkou.
-
2
Příprava omáčky: na másle podusíme nasekanou cibuli, přidáme mouku, sůl, pepř, tymián, bobkový list a podlijeme vývarem. Pozvolna dusíme 15 minut. Přidáme horčici, ocet a na kolečka rozkrájené okurky.
-
3
Omáčku připravíme dříve než topinky.