Hrách s kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 21 g
- Sodík 793 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 19.4 mg
- Draslík 101.2 mg
- Vláknina 11500 mg
- Vitamín A 11500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrách přebereme, několikrát propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc v chladničce bobtnat. Potom hrách uvaříme doměkka.
-
2
Uvařený hrách scedíme, mírně osolíme a promastíme polovinou dávky sádla.
-
3
Při podávání omastíme hrách zbylým sádlem a na talíř přidáme vymačkané zelí.