Hrách s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Hrách loupaný
  • 200 g Sádlo škvařené
  • 20 g Sůl
  • 500 g Zelí kysané
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 793 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 19.4 mg
  • Draslík 101.2 mg
  • Vláknina 11500 mg
  • Vitamín A 11500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách přebereme, několikrát propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc v chladničce bobtnat. Potom hrách uvaříme doměkka.

  • 2

    Uvařený hrách scedíme, mírně osolíme a promastíme polovinou dávky sádla.

  • 3

    Při podávání omastíme hrách zbylým sádlem a na talíř přidáme vymačkané zelí.

Komentáře k receptu