Ztracená vejce s pikantní omáčkou
Suroviny
- 1 kávová lžička Hořčice
- 8 ks Vejce slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Kapary sterilované
- 1 ks Citrony
- 2 ks Okurky nakládané
- 0.5 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 dl Ocet kvasný lihový
- 6 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 23 g
- Sodík 3119 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 774.8 mg
- Draslík 322.6 mg
- Vláknina 8548.5 mg
- Vitamín A 8548.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu vlijeme vodu, osolíme, nalijeme ocet a přivedeme k varu. Do šálku vejce rozklepáváme po jednom a nízko nad hladinou vroucí vody je vpouštíme do kastrolu.
-
2
Pomalým varem vaříme zhruba 4 minuty. Následně je děravou naběračkou vyjmeme do připravené vlažné vody, aby neoschla.
-
3
Ve vodní lázni šleháme žloutky s vývarem do zhoustnutí. Odstavíme z ohně, přidáme po částech máslo, jemně nasekanou cibuli, horčici, nasekané kapary nebo okurky a omáčku okyselíme citrónovou šťávou.
-
4
Podáváme s bílým chlebem.