Hlávkový salát se sardelkovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 2 ks Salát hlávkový
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 76 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 2880 mg
  • Vitamín A 2880 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy hlávkového salátu dobře omyjeme a osušíme.

  • 2

    Sardelovou pastu smícháme s hořčicí a octem, po kapkách všleháme olej. Zálivkou přelijeme listy salátu a podáváme.

Komentáře k receptu