Hlávkový salát na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 15 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 39 mg
- Draslík 11.1 mg
- Vláknina 2974.5 mg
- Vitamín A 2974.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 84.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný salát rozkrojíme na 6 dílů, dobře omyjeme a necháme okapat.
-
2
Salát vložíme na rozehřáté máslo, posypeme nasekaným koprem, osolíme a dusíme pod pokličkou, až se voda vypaří.
-
3
V polovině dávky smetany rozkvedláme mouku, zředíme ji 1 dl vody a za stálého míchání nalijeme na salát. Povaříme 5 minut, přilijeme zbylou smetanu, ocet a pokrm jen prohřejeme.