Fazolky na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 97 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 4 g
- Sodík 107 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 10.5 mg
- Draslík 358.9 mg
- Vláknina 9168.5 mg
- Vitamín A 9168.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté fazolky nakrájíme šikmo na proužky a v malém množství osolené vody je dusíme téměř do měkka.
-
2
Oloupanou, jemně rozkrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme moukou, lehce osmahneme a odstavíme z ohně. Přisypeme mletou papriku a necháme zpěnit. Vše zalijeme kyselou smetanou a trochou vývaru z fazolek, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme fazolky, krátce je podusíme a podle chuti okyselíme.
-
3
Podáváme jako přílohu k masu.