Fazolky na šalvěji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 66 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 1 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 322.8 mg
- Vláknina 8542.8 mg
- Vitamín A 8542.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté fazolky nakrájíme na proužky, vložíme do osolené vařící vody a dusíme pod pokličkou do měkka. Scedíme, necháme okapat.
-
2
Měkké fazolky dáme na pánvičku s rozehřátým olejem, přidáme pepř, šalvěj a osmažíme. Nakonec k fazolkám přidáme rajčatový protlak a znovu osmažíme.
-
3
Podáváme jako přílohu k masu.