Fazolky na šalvěji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Fazolové lusky zelené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.41 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 66 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 322.8 mg
  • Vláknina 8542.8 mg
  • Vitamín A 8542.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté fazolky nakrájíme na proužky, vložíme do osolené vařící vody a dusíme pod pokličkou do měkka. Scedíme, necháme okapat.

  • 2

    Měkké fazolky dáme na pánvičku s rozehřátým olejem, přidáme pepř, šalvěj a osmažíme. Nakonec k fazolkám přidáme rajčatový protlak a znovu osmažíme.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu