Lilky zapečené se sýrem a kečupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 16 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 6.6 mg
- Draslík 461 mg
- Vláknina 13639.8 mg
- Vitamín A 13639.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté lilky nakrájíme příčně na plátky silné půl centimetru. Osmažíme je do zlatova na rozehřátém oleji, po okapání osolíme a opepříme.
-
2
Do vymaštěné nákypové formy urovnáme střídavě vrstvy lilků, plátky sýra a trochu kečupu. Každou vrstvu opepříme a pokapeme olejem.
-
3
Pokrm zapečeme v mírně vyhřáté troubě 20 minut. Před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem.
-
4
Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem.