Lilky zapečené se sýrem a kečupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Lilek
  • 150 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.28 polévková lžíce Olej stolní
  • 8 polévková lžíce Kečup
  • 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 6.6 mg
  • Draslík 461 mg
  • Vláknina 13639.8 mg
  • Vitamín A 13639.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky nakrájíme příčně na plátky silné půl centimetru. Osmažíme je do zlatova na rozehřátém oleji, po okapání osolíme a opepříme.

  • 2

    Do vymaštěné nákypové formy urovnáme střídavě vrstvy lilků, plátky sýra a trochu kečupu. Každou vrstvu opepříme a pokapeme olejem.

  • 3

    Pokrm zapečeme v mírně vyhřáté troubě 20 minut. Před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu