Omáčka Robert

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 0.5 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 122 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 74.5 mg
  • Vláknina 996.5 mg
  • Vitamín A 996.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla, jemně nasekané cibule a mouky připravíme hnědou jíšku. Zalijeme ji vývarem a vínem, osolíme, opepříme, necháme na mírném ohni probublávat asi 20 minut.

  • 2

    Před podáváním přidáme do omáčky hořčici a rajčatový protlak.

Komentáře k receptu