Bramborák po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 25 g
- Sodík 528 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 248.2 mg
- Draslík 814.1 mg
- Vláknina 8000 mg
- Vitamín A 8000 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme do mísy, přidáme ušlehaná vejce, sůl, olej (1 cl), vše dobře promícháme.
-
2
Na olejem vymazanou pánev dáme vrstvu těsta, rozprostřeme jako lívanec a do zlatova opečeme po obou stranách (necháme dobře propéci).
-
3
Potom vždy mezi dva bramboráky vložíme na plátky nakrájený sýr a spojené bramboráky dáme znovu na pánev, aby se sýr roztekl.