Bramborák po francouzsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr Brie
  • 8 ks Brambory
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.12 dl Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 248.2 mg
  • Draslík 814.1 mg
  • Vláknina 8000 mg
  • Vitamín A 8000 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme do mísy, přidáme ušlehaná vejce, sůl, olej (1 cl), vše dobře promícháme.

  • 2

    Na olejem vymazanou pánev dáme vrstvu těsta, rozprostřeme jako lívanec a do zlatova opečeme po obou stranách (necháme dobře propéci).

  • 3

    Potom vždy mezi dva bramboráky vložíme na plátky nakrájený sýr a spojené bramboráky dáme znovu na pánev, aby se sýr roztekl.

Komentáře k receptu