Králičí mereta po burbonsku
Suroviny
- 1000 g Králičí maso
- 80 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 12 ks Cibulka jarní
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 8 plátek Veka tuková
- 2 dl Víno bílé
- 1 dl Voda pitná
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 26 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 241.1 mg
- Draslík 692.7 mg
- Vláknina 2321.2 mg
- Vitamín A 2321.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté hřbety a zadky ze dvou mladých králíků nakrájíme na malé kousky. V kastrole na másle je opečeme dozlatova, přidáme cibulky, vše zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vínem a vodou, osolíme, opepříme, přidáme svazek bylinek a dusíme pod pokličkou 50 minut.
-
2
Potom smícháme žloutky, smetanu, citronovou šťávu, petrželku a vše nalijeme do omáčky.
-
3
Porce králíka urovnáme do hluboké mísy, polijeme omáčkou a obložíme na másle opečenými plátky veky (nebo toastového chleba).