Beekenohfe

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Skopová plec
  • 400 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 5 dl Víno bílé
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 57.3 mg
  • Draslík 1064 mg
  • Vláknina 11214 mg
  • Vitamín A 11214 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na tenké plátky, oloupané brambory na silnější plátky a cibuli na kolečka.

  • 2

    Do kameninového kastrolu dáme vrstvu brambor, na ni plátky masa, cibuli a postup opakujeme. Vrchní vrstvu tvoří brambory. Každou vrstvu osolíme a okořeníme muškátovým oříškem a pepřem, úplně navrch pak položíme kousky másla a vše zalijeme bílým vínem. Pečeme bez pokličky ve středně vyhřáté troubě asi 3 hodiny.

  • 3

    Podáváme v nádobě, ve které jsme pokrm pekli.

Komentáře k receptu