Beekenohfe
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 36 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 57.3 mg
- Draslík 1064 mg
- Vláknina 11214 mg
- Vitamín A 11214 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na tenké plátky, oloupané brambory na silnější plátky a cibuli na kolečka.
-
2
Do kameninového kastrolu dáme vrstvu brambor, na ni plátky masa, cibuli a postup opakujeme. Vrchní vrstvu tvoří brambory. Každou vrstvu osolíme a okořeníme muškátovým oříškem a pepřem, úplně navrch pak položíme kousky másla a vše zalijeme bílým vínem. Pečeme bez pokličky ve středně vyhřáté troubě asi 3 hodiny.
-
3
Podáváme v nádobě, ve které jsme pokrm pekli.