Makrely po vlámsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 824 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 50 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 255 mg
- Draslík 475.5 mg
- Vláknina 999.8 mg
- Vitamín A 999.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z makrel vytáhneme žaberními otvory vnitřnosti. Ryby omyjeme a osušíme.
-
2
Jemně nasekáme šalotku, petrželku, mladou cibulku a rozetřeme je s máslem. Ryby naplníme touto směsí. Každou makrelu zabalíme do dobře vymaštěného alobalu a dáme péci do mírně vyhřáté trouby na 30 minut.
-
3
Před podáváním vyjmeme makrely z alobalu a pokapeme je citronovou šťávou.