Vepřové nožičky po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1654 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 239 g
- Sodík 1176 mg
- Bílkoviny 126 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 440 mg
- Draslík 1348.6 mg
- Vláknina 35722.2 mg
- Vitamín A 35722.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné nožičky podélně rozpůlíme a před vařením je opět svážeme dohromady. Vaříme je zvolna na mírném ohni asi 8 hodin ve vývaru z vína, cibule, celeru, mrkve, hřebíčku, bylinek, celého pepře a soli. Ve vývaru je necháme do druhého dne.
-
2
Potom každou polovinu namočíme do vlažného mléka, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance.
-
3
Připravené nožičky pečeme zvolna asi 15 minut na grilu, až zezlátnou.