Smažená vejce po gaskoňsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 20 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 503.2 mg
- Draslík 749.6 mg
- Vláknina 17228.8 mg
- Vitamín A 17228.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky oloupeme, nakrájíme na kolečka silná 1cm, osolíme a necháme 1 hodinu odležet, aby pustily vodu. Potom je vymačkáme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova.
-
2
Šunku nakrájíme na proužky a opečeme. Z vajec usmažíme tzv. volská oka.
-
3
Na nahřátou mísu rozložíme vejce, pokryjeme je kolečky lilků, posypeme šunkou a polijeme ohřátým protlakem smíchaným s utřeným česnekem.
-
4
Nakonec pokrm ozdobíme jemně nasekanou petrželkou.