Sýrová polévka z Cantalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Chléb celozrnný pšeničný
  • 6 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dkg Máslo čerstvé
  • 30 dkg Sýr Gouda 45%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 846 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 59 mg
  • Draslík 423.2 mg
  • Vláknina 14838.3 mg
  • Vitamín A 14838.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané cibule nakrájíme kolečka a osmahneme na másle spolu se stroužky česneku. Mírně osolíme, zalijeme vodou a necháme chvíli vařit.

  • 2

    Do polévkové zapékací kameninové mísy rozložíme vrstvu tenkých krajíců chleba a pokryjeme ji vrstvou nastrouhaného sýru. Postup opakujeme, až je mísa plná. Nakonec chléb se sýrem zalijeme polévkou a dáme zapéci do trouby.

  • 3

    Hotová polévka musí být hustá.

Komentáře k receptu