Okurkový salát s mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Fenykl obecný
  • 1 kávová lžička Máta
  • 2 ks Okurky
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 107 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 16.1 mg
  • Draslík 212.7 mg
  • Vláknina 1505.1 mg
  • Vitamín A 1505.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a oloupané okurky zbavené jader nakrájíme na kostky. Osolíme je a necháme chvíli odpočinout.

  • 2

    V míse smícháme utřený česnek, jogurt, olej, ocet a fenykl. Okurky opláchneme studenou vodou, osušíme a přidáme do směsi.

  • 3

    Nakonec salát posypeme čerstvě nasekanou mátou.

Komentáře k receptu