Mrkvový nákyp po indicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 31 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 453.9 mg
- Vláknina 21602.9 mg
- Vitamín A 21602.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 12.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1553.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou, nastrouhanou mrkev vaříme v mléce doměkka. Dbáme, aby se mléko nepřipálilo.
-
2
Potom přidáme nasekané mandle, kardamom, špetku šafránu a cukr.
-
3
Hotový nákyp ozdobíme kompotovanými meruňkami.