Mrkvový nákyp po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Kompot meruňkový
  • 250 g Mrkev kořen
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 1 špetka Šafrán
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 4 polévková lžíce Mandle
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 453.9 mg
  • Vláknina 21602.9 mg
  • Vitamín A 21602.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 12.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1553.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, nastrouhanou mrkev vaříme v mléce doměkka. Dbáme, aby se mléko nepřipálilo.

  • 2

    Potom přidáme nasekané mandle, kardamom, špetku šafránu a cukr.

  • 3

    Hotový nákyp ozdobíme kompotovanými meruňkami.

Komentáře k receptu