Džalébí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 41 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 23 mg
- Draslík 41.6 mg
- Vláknina 3154.5 mg
- Vitamín A 3154.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, jogurtu, syrovátky a špetky šafránu zaděláme těsto. Necháme je asi 1 hodinu odpočinout.
-
2
Z cukru a vody svaříme sirup a ochutíme jej růžovou vodou.
-
3
Připravené těsto dáme do sáčku s trubičkou a do rozpáleného oleje opatrně stříkáme různé tvary.
-
4
Usmažené džalébí necháme okapat a potom je namáčíme v připraveném sirupu.