Džalébí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 1 kávová lžička Růžová voda
  • 0.25 l Voda pitná
  • 1 šálek Syrovátka
  • 1 hrnek Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 742 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 23 mg
  • Draslík 41.6 mg
  • Vláknina 3154.5 mg
  • Vitamín A 3154.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, jogurtu, syrovátky a špetky šafránu zaděláme těsto. Necháme je asi 1 hodinu odpočinout.

  • 2

    Z cukru a vody svaříme sirup a ochutíme jej růžovou vodou.

  • 3

    Připravené těsto dáme do sáčku s trubičkou a do rozpáleného oleje opatrně stříkáme různé tvary.

  • 4

    Usmažené džalébí necháme okapat a potom je namáčíme v připraveném sirupu.

Komentáře k receptu