Francouzská majonéza
Suroviny
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 0.2 l Olej stolní
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 54 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 213.1 mg
- Draslík 25.3 mg
- Vláknina 52.8 mg
- Vitamín A 52.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V porcelánové míse umícháme čerstvé žloutky se solí. Za stálého míchání přidáváme opatrně olej, až vznikne hustá a hladká majonéza.
-
2
Dále přidáme za stálého míchání po kapkách citronovou šťávu, ocet, pepř, cukr, worcester a trochu hořčice.
-
3
Majonézu podáváme k rybám.