Francouzská majonéza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.2 l Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 213.1 mg
  • Draslík 25.3 mg
  • Vláknina 52.8 mg
  • Vitamín A 52.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V porcelánové míse umícháme čerstvé žloutky se solí. Za stálého míchání přidáváme opatrně olej, až vznikne hustá a hladká majonéza.

  • 2

    Dále přidáme za stálého míchání po kapkách citronovou šťávu, ocet, pepř, cukr, worcester a trochu hořčice.

  • 3

    Majonézu podáváme k rybám.

Komentáře k receptu