Topinky se sardinkami a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 24 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 329 mg
- Draslík 190.8 mg
- Vláknina 6207 mg
- Vitamín A 6207 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo, žloutky, sardelovou pastu a citronovou šťávu smícháme, zavaříme na hustý krém.
-
2
Plátky toastového chleba nasucho opečeme, vychladlé krémem potřeme. Doprostřed každé topinky položíme sardinku.
-
3
Natvrdo uvařená vejce prolisujeme, smícháme s nasekanou petrželkou a naneseme na sardinky.
-
4
Krátce před podáváním necháme topinky prohřát v troubě. Podáváme je obložené plátky citronu.