Pečený pstruh s cibulí a karotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pstruh
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 8 ks Karotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.02 l Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 303.9 mg
  • Draslík 1329.6 mg
  • Vláknina 12231.2 mg
  • Vitamín A 12231.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné pstruhy podélně rozkrojíme, odstraníme páteře a každou polovinu rozkrojíme napříč. Osolíme, opepříme a urovnáme do olejem vymaštěného pekáče.

  • 2

    Na každou porci pstruha dáme plátek cibule a půlku karotky. Přelijeme zbylým olejem a posypeme koprem. Pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Po dopečení slijeme vypečenou šťávu do pánve a na mírném ohni do šťávy zvolna vmícháme lehce našlehané žloutky. Mícháme asi 3 minuty do zhoustnutí.

Komentáře k receptu