Pečený pstruh s cibulí a karotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 23 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 303.9 mg
- Draslík 1329.6 mg
- Vláknina 12231.2 mg
- Vitamín A 12231.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné pstruhy podélně rozkrojíme, odstraníme páteře a každou polovinu rozkrojíme napříč. Osolíme, opepříme a urovnáme do olejem vymaštěného pekáče.
-
2
Na každou porci pstruha dáme plátek cibule a půlku karotky. Přelijeme zbylým olejem a posypeme koprem. Pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Po dopečení slijeme vypečenou šťávu do pánve a na mírném ohni do šťávy zvolna vmícháme lehce našlehané žloutky. Mícháme asi 3 minuty do zhoustnutí.