Grilovaná makrela s hořčičnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 25 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 39.2 mg
- Vláknina 1762.3 mg
- Vitamín A 1762.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné makrely podélně rozřízneme a otřeme.
-
2
Na pánvi rozpustíme 30 g másla, přidáme petrželku, sůl, pepř, vše dobře promícháme. Makrely směsí potřeme a dáme na grilovací mřížku kůží dolů. Vložíme pod gril, grilujeme asi 5 minut.
-
3
Rozehřejeme zbylé máslo, přidáme hořčici, citronovou šťávu a fenykl. Promícháme, přelijeme ryby a grilujeme ještě 5 minut.
-
4
Hotové makrely položíme na talíře a ozdobíme plátky citronu. Ihned podáváme.